Αιμορροΐδες Θεραπεία με Λέιζερ – Οριστική Αντιμετώπιση

Η πιο επιθετική και ταυτόχρονα αποτελεσματική θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας και των επώδυνων συμπτωμάτων που αυτή προκαλεί συνιστάται στη χειρουργική αφαίρεση του αιμορροϊδικού ιστού που παρουσιάζει φλεγμονή. Τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικασία αυτή πραγματοποιούταν με ανοιχτό χειρουργείο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ιστός κοβόταν, τα αιμοφόρα αγγεία καυτηριάζονταν και τελικά ο ιστός συρραφόταν με ράμματα. Αν και αποτελεσματική, η συγκεκριμένη μέθοδος χαρακτηρίζεται από σημαντικό ποσοστό μετεγχειρητικού πόνου κι ενδεχομένως άλλων επιπλοκών. Πλέον, με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι αιμορροΐδες αντιμετωπίζονται με θεραπεία λέιζερ.

Η θεραπεία αιμορροΐδων με λέιζερ αποτελεί ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που χαρακτηρίζεται από τα ίδια ποσοστά αποτελεσματικότητας με την κλασική χειρουργική επέμβαση. Η διαδικασία είναι ταχύτατη κι ανώδυνη, ενώ προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στον ασθενή, ωστόσο, δε μπορούν όλοι να υποβληθούν σε αυτή.

Αιμορροΐδες θεραπεία με λέιζερ: Ποια είναι η διαδικασία;

Κατά τη χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων με λέιζερ, αξιοποιείται λέιζερ ακριβείας, εργαλείο καυτηριοποίησης και άλλα χειρουργικά όργανα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία της κλασικής επέμβασης με νυστέρι. Με τη χρήση συγκεντρωμένης δέσμης φωτός, ο αιμορροϊδικός ιστός που παρουσιάζει φλεγμονή κόβεται και αφαιρείται, χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες υγιείς ιστοί. Παράλληλα, το λέιζερ πραγματοποιεί καυτηριασμό και κατά συνέπεια σφράγισμα των αιμοφόρων αγγείων της περιοχής.

Η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό ποσοστό ακρίβειας και ταχύτητας συγκριτικά με το κλασικό χειρουργείο. Η θεραπεία αιμορροΐδων με λέιζερ πραγματοποιείται σε εξωτερικά ιατρεία και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του. Ωστόσο, αν συνυπάρχουν πρόσθετα ζητήματα υγείας του ασθενούς, ενδείκνυται η παραμονή σε νοσοκομείο για ένα βράδυ.

αιμορροΐδες λέιζερ

Ομοιότητες και διαφορές της θεραπείας αιμορροΐδων με λέιζερ με το κλασικό χειρουργείο

Εάν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί επέμβαση λέιζερ για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας, τότε συνιστάται η συγκεκριμένη μέθοδος συγκριτικά με την κλασική χειρουργική επέμβαση με νυστέρι. Η προτίμηση στη συγκεκριμένη τεχνική προκύπτει εξαιτίας των πολλαπλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η χειρουργική θεραπεία με λέιζερ, σε σχέση με τις παραδοσιακές επεμβάσεις.

Το κοινό στοιχείο της θεραπείας αιμορροΐδων με λέιζερ και της κλασικής χειρουργικής επέμβασης είναι ότι και οι δύο πραγματοποιούν αιμορροϊδεκτομή. Η διαδικασία αυτή συνίσταται στην αφαίρεση ολόκληρου του αιμορροϊδικού ιστού, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα μελλοντικής υποτροπής. Και οι δύο χειρουργικές μέθοδοι πραγματοποιούνται σε χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου ή χειρουργικού κέντρου, ενώ η χορήγηση αναισθησίας, είτε τοπικής είτε γενικής, είναι απαραίτητη για την πραγματοποίησή τους.

Η κλασική χειρουργική επέμβαση αιμορροϊδεκτομής αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη μέθοδο εκλογής για την ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα της πάθησης. Η πλειοψηφία των χειρουργών αυτής της ειδικότητας γνωρίζουν τη διαδικασία πραγματοποίησης της συγκεκριμένης επέμβασης. Ωστόσο, η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων με λέιζερ αποτελεί μια νεότερη τεχνική, που χρειάζεται εκπαίδευση και επένδυση σε ειδικά εργαλεία. Πολλοί χειρουργοί επιλέγουν να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο εξαιτίας του κόστους, ωστόσο η σαφώς βελτιωμένη μετεγχειρητική πορεία που προσφέρει στον ασθενή η χειρουργική χρήση του λέιζερ δικαιώνει την επένδυση χρημάτων.

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση συνοδεύεται από τον κίνδυνο επιπλοκών, ωστόσο η επέμβαση αιμορροΐδων με λέιζερ ελαχιστοποιεί τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν προκαλεί βλάβες στους περιβάλλοντες υγιείς ιστούς γύρω από την περιοχή της φλεγμονής, ελαττώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο ανάπτυξης μόλυνσης. Επίσης, το σφράγισμα των αιμοφόρων αγγείων που προσφέρει η θεραπεία με λέιζερ ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αιμορραγίας τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη της επέμβασης.

Αιμορροΐδες θεραπεία με λέιζερ: Χρόνος μετεγχειρητικής αποκατάστασης

Η επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι μετά από κλασική επέμβαση αιμορροΐδων ή χειρουργική θεραπεία με λέιζερ πραγματοποιείται την ίδια μέρα, ενώ η διαδικασία πραγματοποιείται συνήθως σε εξωτερικά ιατρεία.

Μετά από την κλασική χειρουργική επέμβαση αιμορροΐδων, ο ασθενής αισθάνεται πόνο κι ευαισθησία που χρειάζονται αρκετό καιρό (ένα μήνα και περισσότερο) για να υποχωρήσουν. Αυτό συμβαίνει καθώς στην πάσχουσα ευαίσθητη περιοχή τοποθετούνται ράμματα. Η επέμβαση με λέιζερ επιτρέπει την ταχύτερη επάνοδο των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και τις λοιπές επιπλοκές.

Αιμορροΐδες Αντιμετώπιση: Πείτε τέλος στα δυσάρεστα συμπτώματα με τη θεραπεία λέιζερ! Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά ή χρόνια συμπτώματα αιμορροΐδοπάθειας, η χειρουργική θεραπεία με λέιζερ ενδεχομένως αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή σε πιο χαμηλή τιμή απ’ότι φαντάζεστε. Προγραμματίστε το ραντεβού σας ώστε να αξιολογήσετε κατάλληλα τις θεραπευτικές επιλογές.